keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Shoppailua ja suunnittelua
Talon rakentaminen ei ole kovin paljoa edennyt viikon aikana, pikku hiljaa...

Mutta rakennushommien lomassa on tullut shoppailtua ja suunniteltua sisätiloja. Paljon on ollut mietittävää ja onneksi jatkossakin saa suunnitella ja miettiä sisustusasioitakin 😃 Millaiset lattiat, seinät ja katto?  Millainen keittiö, sauna ja kodinhoitohuone? Millaiset vessanpöntöt ja hanat jne..?

Alennusmyynnit ja tarjoukset siis kolutaan tarkkaan. Anttilan konkurssialesta on mukaan löytynyt mm. verhotangot, mattoja ja kattolamppuja 40-50 % alennuksella sekä pihalle kukkaruukut -80%. Komposiittiset terassilaudat ostettiin puoleen hintaan netin kautta. Lattiamateriaaliksi valittu Wicandersin vinyylikorkkilattia sattui olemaan hyvässä alennuksessa paikallisessa rautakaupassa, eli sata neliötä lattiapäällystettä odottaa asentamistaan. Kodinkoneitakin on jo hankittu hyvään hintaan ja innolla odotan Black Fridayn tarjouksia. Onneksi isossa talossamme (siis nykyisessä vuokra-asunnossamme) on tilaa varastoida.


Keittiökin on jo suunniteltu ja valittu, soitto myyjälle pari viikkoa ennen keittiön asentamista riittää. Saunatilat on myös mietitty suurin piirtein valmiiksi, väritys on vielä hieman auki: musta-valkoista vai harmaa-valkoista...  Aiemmin en olisi huolinut kylpyammetta, mutta nyt meille tulee sellainen. Huomattuani, kuinka lämpimässä vedessä loikoilu lievittää selkäkipuja, tulee ammeesta kylppärin tärkein juttu minulle.  

Miten vanhat huonekalut istuvat uuteen taloon? Osasta on luovuttava, sillä neliöt vähenevät. Osa huonekaluista, matoista ja verhoista soveltuu hyvin uusien seinien sisään. Osa ei enää miellytä silmää näiden vanhojenkaan seinien sisällä.

Mutta kaikki ajallaan, palaan näihin sisustushommiin sitä mukaan kuin pääsemme niitä toteuttamaan talossamme. 

2 kommenttia:

  1. Nää sisustusajatukset on ihan parasta tässä hommassa! Mekin ostettiin viime viikolla vessanpöntöt kun oli Bauhausissa Gustavsbergit hyvässä alessa :D Toi hamstraus ja tarjousten kyttäys on myös tavallaan raskasta.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, toisaalta ihanaa suunnitella ja hommata kivoja juttuja. Ja toisaalta sit taas työlästä tosiaan jahdata hyviä diilejä :) jos tulis lottovoitto niin sitten vois vaan tlata kaikki tavaratkatsomatta hintoja :D

    VastaaPoista