TaustaaPesä tyhjeni ja talo jäi liian isoksi, oli aika suunnitella unelmien koti meille kahdelle. Kokonaan uuden talon rakentaminen sitä paitsi puuttui vielä koettujen asioiden listalta :) Yhteistä taivalta kun on jo yli 30 vuotta takanapäin, niin uskommekin että yksi talonrakennusprojekti ei hetkauta suhdettamme, korkeintaan vahvistaa sitä :)

Ostimme ensimmäisen oman asuntomme, 50-luvun omakotitalon 80-luvun lopussa. Teimme tuolloin talossa perusteellisen remontin. Taloa laajennettiin viisitoista vuotta sitten kun lapset vielä olivat pieniä ja kaipasimme asumiseen väljyyttä. Sitten tuli aika jolloin lapset lensivät pois kotoa. Ovat kuitenkin aina tervetulleita kotiin puolisoidensa kera, yöpymäänkin. Näitä yöpymisiä vain ei enää ole kovin paljoa, varsinkin kun tytär asuu kilometrin päässä meistä :)
 
Pari vuotta sitten jäin työkyvyttömyyseläkkeelle selkäni vuoksi. Iso kaksikerroksinen talo ja suurehko puutarha alkoivat tuntua yhä useammin työleiriltä, varsinkin kun teimme koko ajan remonttia talossamme. Päätimme mieheni kanssa, että on aika miettiä pienemmän talon hankkimista.
Osa läheisistä ja tuttavista ehdotti kerrostaloon tai rivitaloon siirtymistä. Mutta emme vielä halunneet muuttaa asumismuotoa, omakotitalosta vain täytyy tehdä toimiva ja esteetön ja puutarhan tulee olla helppohoitoinen ja pieni. 

Aloitimme katsomalla vanhoja omakotitaloja. Kävimme taloesittelyissä ja kaikki talot olisivat vaatineet paljon remonttia, jotta niistä olisi saanut edes lähellekään toiveidemme mukaista kotia. Sitten näimme tontti-ilmoituksen, teimme tarjouksen ja meistä tuli 800 m2 tontin onnellisia omistajia kesällä 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti