tiistai 1. marraskuuta 2016

Talo harjakorkeuteen päivässä


Perjantaina talon asentajat saapuivat vihdoinkin tontille! Aloituskokouksen jälkeen miehet mittailivat ja tarkastivat, että perustukset ovat kohdillaan. Viikonlopun aikana miehet mm. kokosivat talon päätykolmiot ja asensivat ensimmäisen hirsikerroksen. Tärkeää valmistelutyötä, joka ei kuitenkaan paljon näkynyt ulospäin. Naapurit olivatkin ihmeissään, kun oikein mitään näkyvää ei ole tontille noussut, vaikka miehet ovat siellä pyörineet :)

Tänään tiistaina sitten alkoi tapahtua. Nosturi saapui tontille aamulla ja homma alkoi sujumaan liukkaasti hyvien valmistelujen ansiosta. Kuuteen mennessä talo oli noussut harjakorkeuteen.Hommat jatkuvat huomenna. Lumisadekin taitaa jäädä vähäiseksi, eikä toivottavasti haittaa työntekoa. 

Kun tuo talo nyt yhtäkkiä nousi tontille, ei sitä vielä osaa uskoa todeksi. Tuostako oikeasti tulee meidän uusi koti? :)
 
Työt alkoivat aurinkoisessa säässä.
 

Telineille ei vielä tullut käyttöä, kun asentajat taiteilivat hirsien päällä.


Katto tulee myös koko talon pituisen terassin päälle. Etualalla autotallin perustukset ja runkorakennelmaa.

4 kommenttia:

 1. Mites pystytys etenee? Hommasitteko muuten asennustelineet? Meillä on toimitusvahvistuksessa että telineet pitkille sivuille niin niitä pitäisi alkaa jostain hankkimaan.

  VastaaPoista
 2. Pystytys etenee nyt hitaammin :) Autotallin runko on pystyssä kattotulineen. Tänään tulee ikkunat a viimeistään huomenna kattopellit eli sitten toivottavasti taas pian tulee jotain näkyvää. Meidänkiin piti hankkia Haki-telineet molemmille pitkille sivuille ja vuokra on melkoinen, muistaakseni 70 euroa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa, pystytys nimittäin :) Millainen katto teille on tulossa? Telineet on kyllä kalliita, kyselin jo meidän talomyyjältä jos heidän kauttaan saisi jonkun diilin mutta eipä ole vielä kuulunut..

   Poista
  2. Meille tulee musta Ruukin Classic-peltikatto. Talosta tulee vaalenanharmaa ja ovi- sekä ikkunalaudat valkoiseksi. On tässä talon rakentamisessa paljon suunnittelemista, mutta tällaiset talon ulkonäkö- sekä sisustusjutut on mielenkiintoisia :)
   Kannattaa tosiaan kysellä kaikkialta alennuksia ja tarjouksia, niissä säästää kummasti.

   Poista