tiistai 6. joulukuuta 2016

Putkihommia ja porausta
Runkotarkastus saatiin vihdoin alta pois viikko sitten. Nyt siis saisi laittaa kattoon höyrynsulkupaperin ja Ekovillaa, jotta pääsisimme lämmittämään taloa ja valamaan lattian. No mutta eihän se vielä onnistunutkaan. Ensin laitetaan ilmastointiputket paikoilleen, jälkeenpäinhän se olisi hankalaa. Eli välikaton laitto siirtyy aikaisintaan ensi viikolle ja edelleen palellaan sisätiloissakin.


Maalämpökaivo käytiin poraamassa viime viikolla ja hieman oli aliarvioitu matkaa kallioon. Kuuden metrin sijasta kivi tuli vastaan vasta yhdeksässä metrissä. Onneksi ei tuosta kolmesta metristä tule kovin montaa satasta lisämaksua. Perjantaina miehet vetävät maalämpöputken kaivosta tekniseen tilaan. Tai siis sinne paikkeille, tekninen tila kun ei vielä ole valmis.. 

Viikon aikana on saatu viemäriputket lattiaan ja samoin kylmän veden putkistot. Kylmän veden putkisto tulee soran alle, jotta vesi pysyy kylmänä. Ja kunhan saamme styroksia lattiaan, niin kahden styroksikerroksen päällä lämpimässä on lämminvesiputkien paikka.


 
Markku on laitellut tuulenohjainlevyjä katon reunoihin ja minä olen jatkanut ikkunoiden tiivistystä. Tiivistettyäni ja teipattuani ikkunat sisäpuolelta siirryin ulkotiloihin. Hankalaa vain kun on pitänyt odotella suotuisia ilmoja. Nyt kuitenkin lähes kaikki ikkunat on tiivistetty ulkoa hengittävällä Tyvek-tuulensuojateipillä. Ikkkunapellit asennetaan tällä viikolla ja sen jälkeen olisi vuorilautojen vuoro, joita olemme maalailleet valmiiksi autotallissamme. Taitavat vain joutua odottamaan vuoroaan..


 


Autotallikin on edistynyt hiljalleen muiden töiden ohessa. Viikon aikana olen laittanut seiniin ekovillaa ja tänään kiinnitettiin yhdessä Markun kanssa loput tuulensuojapaperit seiniin. Kymmenen asteen pakkasessa jätin saumojen teippauksen suosiolla huomiseen, jolloin pitäisi olla nollakeli. Ulkoseinien hirsipaneelia naulaillaan seiniin aina sopivassa välissä 😉

Itsenäisyyspäivän kunniaksi loppupäivä vietettiin lepäillen. 100-vuotiasta Suomea olisi tarkoitus juhlia uudessa hirsikodissa 😃 Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti