perjantai 16. joulukuuta 2016

Lämpöä tupaan!
Tuulensuojapaperit, 10 cm ekovillalevy sekä rimoitukset saatiin laitettua talon kattoon alkuviikosta ja puhallusvilla lisätään yläpohjaan myöhemmin. Mestariteippaajakin pääsi jälleen hommiin teippailemaan paperien reunat ja putkien läpiviennit. Voipi olla, että talon valmistuttua en vähään aikaan halua teippailla yhtään mitään 😁 

Tuulensuojapaperin päälle rimoitus 30 cm välein


10 cm ekovillalevyt yläpohjassa

Nyt kun talo on tiivistetty kattoa myöten, lämpöpuhaltimet ovat lämmittäneet tilaa vajaan viikon. Lämpöä on nyt sisällä kymmenisen astetta ja kosteusprosentti on laskenut sadasta alle seitsemäänkymmeneen. Seuraavana on vuorossa katon eristäminen autotallirakennuksessa, jotta saadaan sekin lämpiämään. 

Lattioiden betonilaatan valu saa suosiolla jäädä tammikuulle ja samalla varmistuu, ettei maa enää ole jäässä.  Ennen lattiavalua on kuitenkin vielä hommia: sorapinnan tasoittaminen, styroksien levittäminen, lämminvesiputkien asentaminen, rautaverkkojen paikalleen raahaaminen ja lattialämmitysputkien asentaminen.  Mutta nämä hommat saa tehdä lämpimissä sisätiloissa 👍
 
Keskiviikkona kävivät rännien, vesikourujen ja kattoturvatuotteiden asentajat. Väriksi tuli musta katon mukaisesti. Kunhan saadaan ikkunoiden valkoiset vuorilaudat paikoilleen, seinä saa keväällä harmaan sävynsä ja sokkeli pinnoitetaan mustaksi, niin toivottavasti kokonaisuus näyttää hyvältä. 

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, jotenkin noi rännit aina tuo sellaisen huolitellut ilmeen :) Onko ulkosävy jo selvillä? Meille ei minun tietojen mukaan tule lainkaan tuollaista 10cm Ekovillalevyä... hmmm, miksiköhän teille tulee? Paljonko teille tulee muuten puhallusvillaa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kreetta! Tuo 10 cm ekovillalevyn laittaminen oli vastaavan mestarin vinkki, että saadaan talo nopeasti lämpimäksi, siloin tuolla puhallusvillalla ei ole niin kiire. Varsinkin kun ilmastointiputkien ym. putkien eristys on vieläkin asentajilta vähän kesken, niin saavat rauhassa viimeistellä työnsä. Puhallusvillaa tulee sitten talon puolelle 45 cm ja autotalliin 35 cm, eli villakerros yhteensä 55 ja 45 cm. Talon väriksi tulee vaaleahko harmaa. Ko. värillä on jo käsitelty esim. nurkkien vuorilaudat yhteen kertaan. Tulee sitten vähän tummempi lopputuloksesta.

    VastaaPoista