sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Uusi vuosi ja työt jatkuvat
Joulun ja uuden vuoden vaiheilla ei taloprojekti ole kovasti edennyt ja hyvä niin. Välillä on ihan pakko pitää lomapäiviä ja kerätä voimia. Itse olen joutunut vähentämään työntekoa raksalla selkäkipujeni vuoksi, enää ei lääkityskään tehoa, vaan on ihan pakko lepäillä aiempaa enemmän. Toisaalta raksallakin on ollut hyvä lepäillä styroksipaalien päällä. Siitä on voinut aina tarvittaessa kammeta itsensä ylös antamaan Markulle auttavan käden 😅 Kunhan saadaan betonilattia valettua, vien taloon jonkinlaisen sängyn tai patjan, jotta voin olla suurimman osan ajasta ainakin hengessä mukana ja jaella hyviä neuvoja😁Yksi etappi saavutettiin 1.1., kun saatiin autotallinkin katto umpeen ja eristettyä. Nyt sielläkin puhaltelee lämpöpuhallin ja lämpöä on kymmenisen astetta. Sisäkattojen 30 cm välein tehty rimoituskin on jo valmis, siinä minun auttavalla kädelläni oli hommia rimojen pitelemisessä. Sisäkatot saavat meidän osalta jäädä odottamaan panelointia ja levytystä, palataan asiaan joskus keväällä.. 

Nyt on mukava välillä keskittää huomio lattiaan. Sorapedin tasoittamista, styroksien asettelua lattiaan ja leikkaamista viemäreiden ja vesiputkien ympärille. Viisi kerrosta talon reunoille ja neljä sisäosiin. Ja styroksikerrosten väliin asennetaan lämpimän veden putket tiistaina ja sitten saadaan viimeinen styroksikerros lattiaan. Ja sitten sama autotallissa, tosin sinne vain kolme styroksikerrosta. Seuraavaksi sitten rautaverkot, lattialämmitysputkisto ja vihdoin lattian valu.  


Nyt jo odotan kovasti, että saataisiin lattia valmiiksi ja päästäisiin väliseinien tekoon.Tällä hetkellä on vielä hankala hahmottaa, millainen kodista oikeasti tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti