perjantai 20. tammikuuta 2017

Betonivalua odotellessa 

Parin viikon päästä saadaan betonilattia, sitä olen odottanut siitä saakka kun saatiin rakennukset tiivistettyä ja lämpöpuhaltimet sisään. Sitten toivon mukaan alkaa olla enemmän kirjoitettavaa tänne blogiinkin. 

Markku on puurtanut pari päivää lattioiden kanssa yksin, kun minä olen sairastellut ja joutunut lepäilemään kotona. Onneksi tytär on ollut apuna muutamana päivänä mm. nostelemassa raudoitusverkkoja ja asentamassa raudoituskorokkeita. Tänään maalämpömiehet kävivät asentamassa lattialämmitysputket talon puolelle. Vielä muutama styroksi lattiaan autotallissa, raudoitusverkot ja korokkeet, niin ensi viikolla sitten saadaan lattialämmitysputkisto sinnekin. Ja sitä seuraavalla viikolla toivon mukaan sitten tuo lattiavalu. Sitten päästään piirtämään väliseinien paikkoja ihan betoniin. Styroksinkin päälle oli kiva piirrellä huoneiden ääriviivat ja samalla vielä kerran tarkistaa viemäreiden ja vesipisteiden paikat. Ja olivathan ne tietty kohdallaan, mutta ei vara venettä kaada. Hieman siinä jo pohdiskeltiin mm. sängyn paikkaa ja mitä muuta sinne makkariin mahtuu. 

Koko ajan tulee postilaatikosta ja sähköpostista mainoksia kodinkoneiden ja huonekalujen superalennuksista. Kova hinku olisi hankkia yhtä jos toista, ostaa uusi sohva, tv yms. Mutta on pidättäydytty katselemaan ja ostamaan vain kodinkoneita. Muut hankinnat katsotaan sitten ajan kanssa rahatilanteen mukaan.. Vanhojen huonekalujen maalaaminen ja verhoilukin on varteenotettava vaihtoehto ja tuttua hommaa. 

Olen myös aloittanut vähitellen pakkaamaan tavaroita muuttoa silmälläpitäen. Isossa omakotitalossa on helppo säilyttää turhiakin tavaroita, kun tilaa on ollut. Nyt käydään tavaroita läpi tiukemmalla seulalla: nämä pidetään, näitä tarjotaan lapsille, nämä kierrätykseen tai kirpparille. Joulukoristeista ja –tekstiileistä sain karsittua pois neljänneksen. Joulutavaroita kun ei enää tässä kodissa tarvita, ne odottavat pakattuina uuteen varastoon siirtämistä 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti