keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Lämpöä omasta maasta ja omista puista :)




Raksalla on ollut touhua ja tohinaa. Tällä viikolla on tehty isoja juttuja ja asiat ovat edenneet harppauksella. 

Aino pönttöuuni muurattiin ja pellitettiin alkuviikosta ja kyllä ollaan siihen tyytyväisiä, on tosi ihanan näköinen ja lisäksi varaa lämpöä tosi tehokkaasti.  Piippu puuttuu vielä ja se asennetaan viikonloppuna. Muutenkin joudutaan odottamaan vielä neljä viikkoa muurauksen kuivumista ennen kuin saadaan alkaa poltella pihalta kaadettuja halkoja uunissa.


Maalämpöpumppu asennettiin tänään tekniseen tilaan ja lattialämmitys siis toimii nyt 😃 Aluksi putkissa kiertää n. 25 asteinen vesi, mutta lattian kuivuttua asteita nostetaan kolmenkymmenen tietämille. Hieno juttu, että lämpöä saadaan nyt omasta maasta. Toki sähköäkin kuluu jonkin verran laitteiston pyörittämiseen. 


Sähköhommat jatkuvat vielä, mutta sähköjä on vedetty jo useaan huoneeseen ja nyt päästään laittamaan seiniäkin umpeen.  

Kattopaneelitkin tulivat tänään ja kunhan lämpenevät jonkin aikaa, niin päästään maalaamaan niitä. Sitä ennen hirsipaneeleissa ja ikkunan sisäpuolen listojen maalaamisessa riittää puuhaa. Välillä voi käsitellä hirsiseiniä ja paklata ja maalata kipsilevyjen saumoja...
 
Makuuhuoneen seinät ovat jo valmiit😀 Kaksi seinää on hirttä ja yksi hirsipaneelia. Nämä seinät käsittelin kuultavalla valkoisella hirsisuojalla, jolloin puun oksat ja syyt jäävät kivasti näkyviin.  Yksi seinä levytettiin ja pohjatöiden jälkeen tapetoin seinän maalattavalla paperitapetilla, joka on hieno juttu vaihtelunhaluiselle. Nyt seinän värisävy on mustikkamaito, mutta väriä on helppo muuttaa. 



Lila on siis lempivärini ja onneksi Markkukin tykkää siitä. Sitä tulee olemaan sisustuksessa enemmänkin ja myös keramiikkapajassa olen tehnyt astioita ja ruukkuja lempivärilläni😊

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti