perjantai 30. syyskuuta 2016

Perusteellisesti perustettu
Kyllä talon rakentamiseen kuuluu monenmoisia yksityiskohtia, joita ei ole näin ensikertalaisena tullut ajatelleeksikaan. Jo pelkästään perustusten teossa on sata ja yksi työvaihetta. Ei siis riitä, että valetaan antura ja muurataan harkot siihen päälle :D On monenlaista mittaamista, raudan katkaisua ja vääntöä, aukkoja oikeisiin kohtiin, styroksia, uretaanilevyjä, siivousta, bitumikermejä, patolevyjä, slammausta..
Markku vietti kaksi kesälomaviikkoa perustuksia rakentaen. Mestarina toimi Jukka hoitaen tärkeimmät muuraukset ja mittaukset. Markku osallistui kaikkeen ja osan hommista teki ihan yksistään. Kyllä siinä kahdelta mieheltä (ja parilta ajoittaiselta apurilta) menee parisen viikkoa, jotta on saatu aikaan kestävät perustukset talolle. Siihen päälle on sitten hyvä alkaa kasaamaan hirsiä, kyllä kestää!


Itse olen selkäkipuja uhmaten, kipulääkkeiden voimalla osallistunut raksahommiin aina silloin tällöin. Harkkojen saumakohtien paikkailua, mittailua ja laadunvalvontaa ;) sekä styroksien ja uretaanilevyjen laittoa seiniin yhdessä Markun kanssa. Pakko päästä osallistumaan ja näkemään  kaikki työvaiheet, joiden kautta meidän oma koti alkaa vähitellen muotoutua.


Viikonloppuna laitetaan ulkoseiniin bitumikermi ja patolevyt pitämään kosteus loitolla. Ja mikäli sää sallii, saattaa Markku vielä rouhepinnoittaa jo slammaamansa sokkelin. Toki rakennustöiden aikana sokkeli varmasti saa kolhuja, joita sitten paikkaillaan talon valmistuttua. Mutta nyt ennen täyttöjä on sokkelin pinnoitus helppo tehdä kyykistelemättä :)

Ensi viikolla jatkuvat maatyöt - hiekkatäytöt ja maakasojen tasaaminen. Sitten aletaan valmistautua hirsikuorman saapumiseen - vielä on reilu kaksi viikkoa aikaa talon pystytyksen alkamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti