torstai 8. syyskuuta 2016

Projekti käynnistyy keväällä 2016
Meillä ei ollut kiire aloittaa rakentamista ennen kuin erinäiset palikat olivat kolahdelleet paikoilleen. Ja hyvä näin, ehdimme reilun kahden vuoden aikana pyöritellä taloajatusta päässämme ja hakea tietoa netistä, lehdistä ja messuilta. Tulimme lopulta siihen johtopäätökseen, että tulevan talomme tulee olla terve ja turvallinen, talo jossa on hyvä asua: hirsitalo. 

Kevättalvella 2016 laitoimme vihdoin homman etenemään. Vuosien pohdinnan tuloksena piirsin toiveemme täyttävän talon pohjapiirroksen yhdessä Markun kanssa ja pientä viilausta teimme vielä vastaavan mestarin kommenttien ansiosta. Maaliskuussa -16 laitoimme tarjouspyynnöt menemään seitsemälle hirsitalotoimittajalle. Pyysimme tarjousta sisustusta vaille valmiista paketista, sillä emme olleet valmiita osallistumaan kovinkaan paljoa rakentamiseen. Markku ei ehtisi töiltään ja minä en enää kykene selkäni vuoksi. 

Erinäisten neuvotteluiden jälkeen valitsimme talotoimittajaksi Kimaran, joka tuntui hinta-laatusuhteeltaan parhaalta. Plussana on vielä se, että talomyyjä on paikallisesta Rautiasta, josta  talopaketin ostaja saa myös tuntuvia alennuksia. 

Asiat muuttuvat

Toukokuussa 2016 asiat muuttuivat. Microsoft ilmoitti koko puhelinliiketoiminnan lopettamisesta Suomessa ja Markku siis jää työttömäksi vuoden vaihteen jälkeen. Varasimme ajan Kimara-myyjän tapaamiseen ja kerroimme muuttuneesta tilanteesta – haluammekin uuden tarjouksen suppeammasta Sateelta suojaan – asennuksesta. Markulle kun järjestyi aikaa osallistua itse rakennusprojektiin ja samalla voisimme säästää rahaa. Sopimus tehtiin ehdollisena eli astuu voimaan kun oma talo on saatu myytyä.

Talokaupat
Oma talo meni kaupaksi heinäkuun alussa ja koska talon ostanut perhe on vielä ulkomailla töissä, saamme asua rakennusvuoden talossamme. Nyt siis voimme keskittyä täysillä rakennusprojektiin ilman muuttotouhuja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti