maanantai 11. joulukuuta 2017

Joulun odotusta
Syksy on ollut pimeää ja väsyttävää aikaa. Hommia on kuitenkin tehty, vaikkakin hieman rauhallisempaan tahtiin. Ulkohommat loppuivat kylmien tuloon, vaikka kunnon talvea ei ole vieläkään saatu tänne Hämeeseen. Ulkoportaat saatiin tehtyä melkein kokonaan, loppu odottaa kevättä ja autotallin ramppia. Täytyy nimittäin miettiä jokin luova ratkaisu, millä portaat yhdistyvät kauniisti rampin kanssa. 


Kylmien säiden tultua päätettiin asentaa amme paikoilleen, jotta päästään lämmittelemään kuumaan kylpyyn 😃 Saunan teko jätetään suosiolla alkuvuoteen. Ammeen taakse tilataan vielä mittatilaustyönä kääntyvä lasiseinä, mutta sillä ei ole kiire. Suihkuseinät sen sijaan tilattiin ja asennettiin suojaamaan hirsiseinää kalkkiroiskeilta. Seuraavana työvuorossa oli vieras-WC, joka nyt on kattolistoja vaille valmis. Listat laitetaan seuraavaksi ennen siirtymistä muihin hommiin. Kodinhoitohuonettakin on tehty vähän eteenpäin, mutta siellä riittää edelleen puuhaa. 

 
 
Rakennusprojekti on ollut antoisa mutta toki myös raskasta hommaa. Olikin pakko taas ottaa pieni irtiotto arjesta ja lähteä etelään lepäilemään pariksi viikoksi. 


Loma oli mukava, mutta kotiinpaluun jälkeen ei raksahommat oikein kiinnostaneet. Siispä varattiin kirpparipöytä ja alettiin taas käydä läpi tavaroita: säilytetään, lapsille, kirppikselle, kierrätykseen tai roskiin. Työ on hidasta, mutta mihinkäs tässä on kiire. Lukuisia laatikollisia tavaraa on vielä säilöttynä niin omaan kuin mummolankin autotalliin, joten vapaa-ajan ongelmia ei tule pitkään aikaan 😊
Jouluunkin ole alettu valmistautua, jouluverhot on vaihdettu ja valoja laitettu ikkunoihin ja ulos. Toivottavasti saadaan lunta viimeistään jouluksi tuomaan valoa ja tunnelmaa myös pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti