torstai 5. lokakuuta 2017

Kiireet jatkuvatAjatushan oli hiljentää tahtia, kun saatiin muutettua heinäkuun lopussa. Mitä vielä. Talo oli maalattava ennen syksysateita ja kylmiä ilmoja. Urakka on saatu lähes tehtyä, vain osa räystäänalusista jäi maalattavaksi ensi keväänä. Autotallin seinistä puuttui puolet hirsipaneeleista, jotka ovat nyt paikoillaan. Uudet ovet vaihdettiin raksaovien tilalle ja valkoiset ovet sopivat hyvin harmaaseen taloon. Sokkeli käsiteltiin mustaksi ja se antaa talolle lisää luonnetta. Talvikylmiinkin on nyt varauduttu, kun saatiin puhallusvilla paikoilleen.

Sokkeli on pinnoitettu mustaksi, ikkunoiden vuorilaudat ovat lähes kaikki paikoillaan, numerovalo on paikoillaan ja uusi musta numerokin on jo tehty savesta ja on vain polttoa vailla. 
Puhallusvilla puhallettuna paikoilleen. 

Karvainen lapsenlapsemme Lara vierailee meillä usein ja oli syyskuussa meillä viikon hoidossa. Päätimme siis rakentaa osan aidasta ennen tätä pidempää kyläreissua, että päästiin leikkimään pihalle. Irmeli ja Tommi olivat mukana aidanrakennusurakassa, jota riittää ensi kesäksikin. Ja jotta homma etenisi nopeammin, rakensimme näin aluksi vain toisen puolen aidasta valmiiksi, harvempikin aita kyllä pitää Laran tontilla. Vierailu sujui mallikkaasti, vaikka sadepäivät haittasivatkin ulkoleikkejä.
Välillä piti lepäillä ja nauttia kongilihasta..

Alennusmyynnit houkuttelivat puutarhamyymälöihinkin ostoksille. Päästiin siis puutarhan laittamisessakin alkuun, mutta paljon tehtävää jää keväällekin. Mukavaa kuitenkin saada ensimmäiset pensaat ja kivet paikoilleen 🌷🌼Tuijat istutettiin keväällä ja ovat hieman ruskistuneet. Kääpiökatajat istutettiin syksyllä ja ryhmään on tulossa muitakin pensaita. Nurmikon laittaminen jäänee keväälle. Aidasta siis puuttuu joka toinen lauta, mutta toimittaa jo asiansa 😃

Loiviin rinteisiin tulee kiviä ja istutuksia, tässä vähän alkua: syyshortensia ja sinilaakakataja.


 Laiskottelemaan ei talven tultuakaan tarvitse ryhtyä, sisätössä riittää puuhaa vielä pikäksi aikaa.2 kommenttia:

  1. Mielestäni tuollainen hirsirakenne ei sovi matalaan, pitkään omakotitaloon. Vaakalinjat korostavat talon horisontaalista massaa ja tekevät siitä entistä enemmän lättänän. Minulla ei ole mitään hirsirakentamista vastaan, mutta rakennus tulisi suunnitella materiaalin mukaan. Standardi parakkitalon tyyli toisella materiaalilla ei nyt oikein onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, huomasin vasta nyt kommettisi, kiitos siitä :) Oikeasti talo on vielä pidempi , sillä autotalli on viel jatkona :D Elämä on tällaista, että mielipiteitä on niin monia kuin on ihmisiäkin ja hyvä niin. Olemme itse erittäiin tyytyväisiä komeaan hirsitaloomme, kuva ei tee sille oikeutusta. Laitan lisää kuvia vielä projektin loppuvaiheessa. Kovasti olemme saaneet talosta kehuja ja moni vieraskin on pysähtynyt kysymään lisätietoja talosta. Eli kaikki vaan rakentamaan juuri sellainen omannäköinen, terve ja turvallinen hirsitalo kuin vain itselle parhaaksi näkee :D

      Poista