keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Onko tottakaan
Päivät kuluvat aina vaan nopeammin, mitä lähemmäs muuttopäivä tulee. Puolitoista kuukautta vielä ja sitten jo asummekin uudessa talossamme. Ihmettelemme aina välillä, että onko tämä todellistakaan. Onko totta, että kohta asumme tässä talossa, jossa olemme puurtaneet lähes jokaisen päivän syksystä saakka. 

Hieman huolettaa, miten jaksamme tämän loppukirin. Minulla selkäkivut ovat pahentuneet ja pakottaneet lepäilemään entistä enemmän. Markku joutuu nyt  tekemään enemmän ja pidempää päivää. Ja nykyisen talon varastoja ja tavarapaljoutta emme ole vieläkään alkaneet käymään läpi oikein kunnolla..

Vaikka välillä olen lepäilemässä  kotona aamupäivän, niin viimeistään iltapäivällä on päästävä raksalle. Kivut eivät ole vieneet kovaa innostusta tekemiseen. Pitää päästä ainakin katselemaan, miten Markun hommat etenevät. Tavallisesti vietän raksalla koko päivän vuoroin lepäillen ja vuoroin työskennellen kuntoni mukaan. Lisäksi on monta asiaa, joita on parempi pohtia yhdessä ja monta juttua, jossa Markku tarvitsee apulaista. Toisaalta eipä selkä pidä pelkästä lepäilystäkään. 

Ulko-ovena vielä raksaovi
Sähkömies oli raksalla jälleen pari päivää ja saatiin mm. ledit eteiseen ja olohuoneeseen 😀 Outoa, kun saa valoa katkaisinta painamalla eikä pelkästään raksavaloja paikasta toiseen siirtelemällä 👍

   
Tällä hetkellä työn alla ovat oma wc:mme, pesuhuone ja keittiö. Kovasti odotamme sitä hetkeä, kun joku tila on ihan kokonaan valmis lattiaa myöten. Tällä hetkellä huonetilat ovat kattolistoja ja lattiaa vaillle valmiit. Eteisen toinen seinä on vieä tapetoimatta samoin kuin olohuoneen seinä. Kattopaneelit pitäisi vielä maalata toiseen kertaan, mutta saattaa jäädä muuton jälkeiseen aikaan, jos aika loppuu. WC.ssä ja pesuhuoneessa on seinät laatoitettu ja katot paneloitu - seuraavana on vuorossa lattioiden laatoitus. Keittiön lattia on laatoitettu ja osa alakaapeista koottu paikoilleen.
 
Wc:n seinät laatoitettu, seuraavaksi lattian vuoro :)

Pesuhuoneen laatoitus vielä putsaamatta. Tähän tulee amme ja sen taakse suojalasi hirsiseinän eteen.Pala palalta keittiö alkaa valmstua..


Huomenna jatketaan keittiön kokoamista, tosi jännää puuhaa! Kaappien kokoaminen on vähän sellaista palapelihommaa, hauskaa vaihtelua vesieristämisen ja laatoittamisen lomassa. En malta odottaa lopputulosta! Wc:n kaapitkin odottavat kokoamista, ehkä ensi viikolla…

6 kommenttia:

 1. Vitsi miten hienolta näyttää! Nyt vaan tsemppiä loppukiriin niin puurtaminen palkitaan!
  Millainen ratkaisu teillä on muuten kosteissa tiloissa tuossa kun laatoitettu seinä liittyy hirsiseinää vasten? Joko on selvillä millaiset lasit hirren suojaksi tulee?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kreetta, hyvin edetään teilläkin :) Milloin teillä olikaan ajateltu muuttoajankohta? Tsemppiä myös teille :) Meillä on siinä aatoitetussa seinässä laattalista, että tuli siistin näköinen. Silikonia kai pitäis siihen saumaan vielä laittaa, täytyy vaan miettiä et minkä väristä, ettei näyttäis pahalta, mustaa vai väritöntä...Toisaalta lasi sit suojaa myös tuota nurkkaa. Paikallisesta lasiliikkeestä mies kyseli lasiratkaisusta. Esittivät karkaistua lasia seinän pituudelta ja noin 120 cm korkeana ammeen reunasta. Ja kiinnitys ammeen reunaan ja sit seinään kiinnikkeellä, joka mahdollistaa seinän painumisen. Ja tarkoitus olisi vielä, että lasin saisi irroitettua suht helposti puhdistusta varten.. Eli ei vielä oikein tiedetä, millainen siitä sitten tulisi, laitan tietoa heti kun päästään siihen pisteeseen...

  VastaaPoista
 3. Ja suihkun viereen on ajateltu kääntyvää suihkuseinää, kiinnitys laatoitetulle seinälle, jossa on suihku.

  VastaaPoista
 4. Elättelen vielä toivetta että elokuussa muutetaan mutta saapa.nähdä miten käy 🤔😁 minäkin olen parista paikkaa nyt lasia kysellyt, tarjoavat just sellaista mikä tulee hirteen painumisen mahdollistavalla kiinnityksellä mutta ovat vaikeita irrottaa puhdistusta varten. Enpä oikein tiedä sellaisesta 🤔 Teillä on jotain tummaa nauhaa tuossa hirsiseinässä, onko joku suojanauha vaan?

  VastaaPoista
 5. Juu jänniä aikoja elellään teilläkin kun muuttopäivä lähestyy :) Juu suojateippi vain tuossa hirren päällä. Juu mekin vielä kyllä pohditaan tuota lasiasiaa...

  VastaaPoista